30614
Książka
W koszyku
Polska kuchnia regionalna / [tekst Beata Tarnowska]. - Warszawa : Dom Wydawniczy PWN, 2015. - 159, [1] s. : il. kolor. ; 24 cm.
W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia - każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Wyrzysk
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Informujemy że w dniach od 17.03.2025 r. do 28.03.2025 r. Biblioteka Publiczna w Wyrzysku będzie zamknięta. Powodem zamknięcia jest przeprowadzenie kontroli wewnętrznej polegającej na skontrum części materiałów bibliotecznych, a przede wszystkim materiałów narażonych na straty lub szczególnie cennych.
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej