30558
Book
In basket
Kiszonki i fermentacje : bestseller w nowej odsłonie / Aleksander Baron. - [Bielsko-Biała] : Pascal, [2018]. - 287, [1] strona : fotografie ; 21 cm.
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego." /dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK/
Availability:
Wypożyczalnia Wyrzysk
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 283.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again